Regija
0

Antoniju traži i slovenska policija sonarom

FENA
Antonija BIlić
Antonija BIlić
Potrazi za nestalom Antonijom Bilić danas se priključila i grupa od šest slovenskih policajaca i pripadnika vojske sa vojnim čamcem i uređajem sonarom kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna vodene površine, saopćilo je hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Sonar se spušta u dubinu od 10 posto ukupne dubine vode i radi po principu odbijanja zvukova o predmete koji se nalaze na dnu vodene površine. Na kompjuteru koji prima povratnu informaciju vide se obrisi predmeta s dna vodene površine. Uređaj evidentira frekvencije od 400 do 900 kHz.

Ovaj uređaj uspješno je korišten u Sloveniji prilikom pretrage rijeke Drave i Soče.

Slovenske kolege priključile su se potrazi na prijedlog hrvatske specijalne policije i na poziv glavnog ravnatelja hrvatske policije Olivera Grbića.

Inače, jutros je nastavljena potraga za nestalom 17-godišnjom Drnišankom Antonijom Bilić.

Potraga će obuhvatiti šire područje od mjesta Oklaja do naselja Kistanje, te korito rijeke Krke.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske, posebno će se pregledavati rukavci i dno jezera Brljan prema hidrocentrali, a u potrazi će i danas sudjelovati ronioci specijalne policije, pripadnici policijskih uprava iz Zadra, Splita i Šibenika, Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasaca, sveukupno oko 130 ljudi.