Hrvatska
0

Antiteroristi spriječili 36-godišnjaka da digne kuću u zrak

FENA
Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko popodne su nasilno ušli u stan dvokatne kuće u Podturnu u Međimurju i spriječili 36-godišnjeg M.B. u namjeri da digne zgradu u zrak.

Jutros oko 9 sati 36-godišnjak se zatvorio u stan dvokatne zgrade i zaprijetio da će građevinu i sebe dignuti u zrak. Unatoč pregovaračima izgrednik nije odustao od svoje namjere, pa su specijalci oko 14,30 sati nasilno ušli u stan i spriječili ga u tome.

Muškarac je prijetio bombom, suzavcem, automatskim oružjem i pištoljem. Na mjesto događaja s mnogobrojnim međimurskim policajcima stigli su i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko koji su uspješno riješili krizu.

Po riječima glasnogovornika međimurske Policijske uprave Krunoslava Gosarića život građana nije bio ugrožen. Naveo je da je M. B. Psihički bolesnik i da su motivi njegova čina u neraščišćenim imovinsko-pravnim odnosima s vlasnikom stana.

Naime, izgrednik je nedavno potpisao ugovor o kupnji stana, koji vlasniku nije u potpunosti platio, pa se pretpostavlja da je zbog toga izbio sukob.