Gledala predstavu "Kralj Lear"
0

Angelina Jolie nakon posjete Sarajevu stigla i na Brijune

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Američka glumica Angelina Jolie, koja je tokom Sarajevo Film Festivala u društvu supruga, američkog glumca Brada Pitta, boravila u glavnom gradu BiH i primila nagradu "Počasno Srce Sarajeva", odlučila je posjetiti i Brijune u Hrvatskoj.

Hrvatska javnost je napokon dočekala posjetu Angeline Jolie koja je u petak navečer stigla na Brijune, gdje je u pozorištu Ulysses pogledala predstavu "Kralj Lear", objavio je Dnevnik.hr.

Predstavi je također prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je Angelinu upoznao tokom Sarajevo Film Festivala.

Glumica je ranije najavljivala posjet Brijunima nekoliko puta, ali do toga nikada nije došlo. Ovog puta je Jolie održala svoje obećanje i pojavila se na Brijunima.

Angelina je privatnim avionom sletjela na aerodrom u Puli oko 16:30 sati. S njom su dvoje njene djece, ali ne i suprug Brad. Američka glumica je na Brijune stigla na poziv njenog prijatelja i suosnivača pozorišta Radeta Šerbedžije. Njena posjeta Hrvatskoj je gotovo do posljednjeg trenutka bila strogo čuvana tajna.

Jolie će u subotu imati radni doručak sa predsjednikom Josipovićem. S njim će razgovarati o razminiravanju Hrvatske za šta je ponudila i svoju pomoć. Prije same posjete Hrvatskoj je na svom profilu na Twitteru napisala da se raduje susretu sa svojim prijateljem Šerbedžijom, te kako su zemlje bivše Jugoslavije prepune talentovanih i ljubaznih ljudi.

Tokom obraćanja novinarima Angelina nije krila svoje oduševljenje samom predstavom i Brijunima. Također, pohvalila je Šerbedžiju i istakla kako mu se divi kao glumcu i čovjeku. Prema njenim riječima, oduševljena je ljepotama Hrvatske, kao i njeno dvoje djece koja su uživala na plaži. Našim susjedima je dala obećanje kako će se uskoro ponovo vratiti.