Crna Gora
0

Andrija Mandić u bolnici, a njegova stranka napušta parlament

FENA
Čelnik Srpske liste (SL) Andrija Mandić, koji 13 dana štrajka glađu zbog odluke crnogorske vlade da prizna neovisnost Kosova, noćas je prevezen u Klinički centar u Podgorici, a u međuvremenu zastupnici SL-a i SNS-a odlučili su vratiti zastupničke mandate u crnogorskom parlamentu.

Jedan od čelnika Srpske narodne stranke (SNS) Goran Danilović rekao je da se u subotu Mandićevo stanje ozbiljno pogoršalo, zbog čega su njegovi stranački kolege odlučili da mu se pruži medicinska pomoć.

U međuvremenu su zastupnici Srpske liste, koalicije koja okuplja nekoliko srpskih stranaka, i Srpske narodne stranke (SNS) odlučili vratiti zastupničke mandate u crnogorskom parlamentu jer vlast nije željela prihvatiti nijedan njihov zahtjev s prosvjednog skupa.

Ostale oporbene stranke nisu se pridružile njihovoj odluci, nego će, kako su istaknuli, nastaviti "svoje djelovanje u parlamentu".

Oporba je tražila da vlada povuče odluku o priznavanju kosovske neovisnosti te da do kraja godine o tome organizira referendum ili da raspiše prijevremene parlamentarne izbore.

Predrag Sekulić, politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS), izjavio je da su Srpska narodna stranka (SNS) i Demokratska srpska stranka (DSS) pokazale svoju političku nemoć odlukom da trajno napuste parlament.

"Pokazali su da ne mogu prihvatiti realnost, kao što nisu još prihvatili ni realnost crnogorske neovisnosti. Očito su svjesni da na duže staze nemaju političke snage da djeluju u samom parlamentu", rekao je Sekulić za "Vijesti".