Košarkaš kojeg traži Interpol
0

"Amerika hoće da me ubije!"

Sarajevo-x.com
Miladin Kovačević (21), student iz Srbije, za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog brutalnog prebijanja kolege sa koledža, dok se školovao u SAD-u, rekao je na svjedočenju da su mu u američkom zatvoru prijetili odsjecanjem glave.

Kovačević je svjedok u postupku protiv bivšeg vicekonzula Srbije u New Yorku, Igora Miloševića, koji mu je i omogućio da napusti SAD s novim pasošom. Tačnije, nakon što je Kovačević iz pritvora, pasoš je morao predati američkim vlastima, ali je ipak napustio SAD jer je u srpskom konzulatu dobio novi, privremeni. Zato su srbijanski konzul i zamjenik suspendovani i vraćeni u matičnu zemlju.

Čekajući razgovor sa sudijom, za Press je izjavio: "Nisam kriv i ne zaslužujem medijsku harangu u SAD! U američkom zatvoru su mi pretili odsecanjem glave, zbog čega 30 dana nisam oka sklopio! Znate, ja nisam terorista, nisam član Al Kaide, niti predstavljam potencijalnu opasnost za SAD, ali medijski linč ne prestaje! Na naslovnim stranama njihovih novina bio sam češće od Radovana Karadžića, sa kojim su me takođe upoređivali! Mesec dana su objavljivali moju sliku sa oružjem, kako bi me predstavili kao monstruma! Očekujem da se ovaj slučaj što pre pravno okonča i da nastavim normalno da živim."

Rekao je da Brajan Štajnhauer, kolega s kojim se tukao, nije pao u komu od njegovog udarca, već da je bio toliko drogiran i pijan da su morali da mu daju infuziju.

Kovačeviću je onemogućen ulazak u 180 država.