Regija
1.6k

Aleksandar Vučić: Predstavljat ću Srbiju u Srebrenici 11. jula

Klix.ba
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras na vanrednoj konferenciji za novinare da će predstavljati Srbiju u Srebrenici 11. jula, javljaju srbijanski mediji.

Kako prenosi Blic, Vučić je večeras istakao da je Srbija spremna na "pomirenje, ali ne i na poniženje".

"Vijeće sigurnosti UN-a ni sutra neće donijeti rezoluciju o Srebrenici", uvjeren je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je lično dobio takve garancije i dodao da misli da nema mogućnosti da dođe do promjene u tom stavu. Osim, kako je rekao, ako ne dođe do teksta koji ne bude ni nalik tekstu koji je do danas postojao.

"Lično sam dobio garancije da ovakva rezolucija, bez izmene teksta, neće biti usvojena. Pokazali smo, po prvi put, da Srbiju niko neće moći da gazi. Smatramo da ta rezolucija nije imala za smisao pomirenje", rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srbije.

Vučić je nakon toga istakao da poziva Bakira Izetbegovića i da je spreman da sa njim posjeti sva srpska stratišta, piše B92.

"Neće Englezi živjeti ovde. Živjet ćemo mi i Bošnjaci. Ići ću u Srebrenicu ponosno, uzdignuta čela, predstavljajući Srbiju koju svi toliko volimo i pokazati da mi osuđujemo taj strašan zločin. Taj čin mora biti veći od svake politike“, naveo je premijer Srbije.

Kako je istakao, Englezi nisu uspjeli da mu odgovore na pitanje i pronađu dvoje ljudi koje je rezolucija o Srebrenici pomirila.