Tragač za istinom
0

Aleksandar Stanković novinar godine u Hrvatskoj

SRNA
Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković
Aleksandar Stanković je novinar 2009. godine u Hrvatskoj, odlučilo je Hrvatsko novinarsko društvo.

Osim Stankovića, koji je voditelj emisije "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije, za nagradu "Novinar godine", bili su nominovani Josip Bohutinski, Nataša Škaričić i Hrvoje Šlabek.

"U Stankovićevoj emisiji koja je već deset godina jedna od najgledanijih na HTV pretresa se sve i ništa se ne zaobilazi", navodi se u obrazloženju kandidature za nagradu "Novinar godine", koja se dodeljuje od 1954.  

U  obrazloženju se  ističe da je Stanković "neumoran tragač za novinarskom istinom, društveni hroničar i žestoki kritičar političkih i društvenih zbivanja koji je često otvarao teme korupcije i organizovanog kriminala".

  Stanković je po prijemu nagrade    ukazao na loš  položaj novinara u Hrvatskoj, a  HRT-u  prigovorio što nikad nije direktno prenosio   dodjelu novinarskih nagrada, iako u programu ima prostora za nagrade glumcima ili muzičarima.

 Aleksandar Stanković je publici poznat po agresivnom vođenju emisije, zbog čega je sa nekim gostima imao verbalne okršaje, a Emir Kusturica je prekinuo snimanje emisije s njim.