Nataša Kandić
0

Agresivna vanjska politika šteti kosovskim Srbima

FENA
Foto: Danas.co.yu
Foto: Danas.co.yu
Srbija svojom vrlo agresivnom vanjskom politikom šteti ponajprije interesima kosovskih Srba, ali i stabilnosti u regiji, izjavila je u četvrtak za Radio Kosovo ravnateljica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić.

Što se tiče kosovskih institucija, Kandić je ocijenila da glas službene Prištine u prilog integraciji Srba nije jak i dovoljno jasan kako bi albanska većina na Kosovu shvatila da Srbi trebaju njihovu potporu.

"Neovisno o tome što kosovski Srbi govore, albanski dio treba ih shvatiti jer se na njih provodi snažan pritisak službenog Beograda", rekla je voditeljica te organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Kandić smatra da kosovske institucije rade na opstanku Srba na Kosovu, ali da njihovo djelovanje na tom planu nije dovoljno. "Oni trebaju pružiti još snažniji dokaz svijetu da u kosovskom društvu, iako siromašnom, ima mjesto za sve manjine, posebice za Srbe, koji su, ponavljam, izvrgnuti velikom pritisku službenog Beograda da ostanu izvan procesa kosovskih unutarnjih integracija", izjavila je Kandić za Radio Kosovo.