Osumnjičen za napad na novinarku
0

Advokat tvrdi da je Bušković nevin

SRNA
Olivera Lakić
Olivera Lakić
Darko Hajduković, advokat Ivana Buškovića osumnjičenog za napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, tvrdi da je njegov klijent nevin i da nema dokaza da je počinio to krivično djelo.

Bušković (29) je uhapšen sinoć, a Lakićeva ga je, kako je saopšteno iz policije, prepoznala kao osobu koja ju je prošle srijede napala ispred ulaza u njenu zgradu. On je danas, u dvočasovnom iskazu kod tužioca Ljiljane Klikovac, negirao da je napao Lakićevu.

Hajduković tvrdi da je glavni razlog zbog kojeg je policija Buškovića dovela u vezu sa tim napadom to što je ranije pravosnažno osuđen na šestomjesečnu kaznu zatvora, koju nije odležao.

"Vjerovatno je to bio glavni motiv zašto je uprava policije njega označila kao izvršioca ovog krivičnog djela. Prema našem mišljenju i spisima predmeta, ne stoji ni jedan jedini dokaz da je on to uradio", tvrdi Hajduković.

U međuvremenu je 17 mladića sa Zabjela, naselja u kojem Bušković živi, potpisalo izjavu u kojoj tvrde da je on te večeri, u vrijeme kada se dogodio napad, igrao fudbal sa njima.

Među njima je i brat osumnjičenog Nikola Bušković, koji je rekao da su svi spremni da "idu na poligraf" i da ponove tu izjavu.

Bušković je nakon saslušanja upućen na izdržavanje kazne na koju je ranije osuđen.