Hrvatska
0

6 mjeseci uvjetno za kupnju ispita u slučaju "Indeks"

FENA
Studentica zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ivana Meštrović nepravomoćno je danas zbog podmićivanja u slučaju "Indeks" uvjetno osuđena na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Riječ je o drugoj presudi u slučaju "Indeks". Prije desetak dana na jednaku je kaznu, također zbog kupnje ispita na Ekonomskom fakultetu, osuđen 24-godišnji student.

Novoosuđena studentica priznala je da je posredniku Milanu Ćevidu dala 1200 eura za upis ocjene iz predmeta osnove ekonomije. Posrednik je kontaktirao s prof. Jadrankom Grgonom koji je "posao" uglavio s prof. Brankom Kovačevićem, a potonji je u srpnju ove godine 21-godišnjoj studentici upisao ocjenu iako nije položila ispit.

Studentica je osuđena još u istrazi jer je priznala kažnjivo djelo i nagodila se s USKOK-om o visini kazne. Kaznu joj je dosudila istražna sutkinja Vanda Senta.

U slučaju "Indeks" protiv 70-ak osoba vode se tri zasebne istrage zbog korupcije na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu prometnih znanosti. Osumnjičeni su profesori, posrednici i studenti.