Regija
0

26 povrijeđenih u sudaru vozova na liniji Sofija -Beograd

FENA
Od 90 putnika međunarodnog voza Sofija - Beograd 26 je povrijeđeno, pokazuju podaci sofijske bolnice Pirogov i Vojne medicinske akademije.

U bolnicu Pirogov primljene su 22 osobe od kojih su pet srpski građani, dok su na VMA primljena četiri bugarska državljana.

Jedan od povrijeđenih srpskih građana je pušten na kućno liječenje, dok se za ostale ne zna koliko će dugo biti zadržani u bolnici i da li će biti liječeni u Srbiji ili Bugarskoj.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je očigledno da je ljudski faktor uzrok jutrošnje željezničke nesreće u Bugarskoj.

Nesreća se dogodila nedaleko od bugarsko-srpske granice jutros oko 06.30, potvrđeno je u ambasadi Srbije u Sofiji. Iz pres centra bolnice Pirogov saopćeno je da su 22 osobe povrijeđene u sudaru voza na liniji Beograd-Sofija sa 90 putnika i voza koji je prevozio zaposlene na pograničnoj željezničkoj stanici Dragoman.

"Uzrok nesreće je vjerovatno greška šefova stanice u Dragojolu i Dragomanu, između kojih su se dva voza frontalno sudarila, kazao je državnoj televiziji direktor bugarske željeznice Penčo Popov", prenosi Radio Slobodna Evropa.