Obećao joj brak pa je silovao
0

17-godišnjakinju iz Bihaća držao kao ropkinju

FENA
Zadarska policija završila je kriminalističku istragu nad 32-godišnjim državljaninom BiH s boravištem u Zadru, kojeg sumnjiče da je 17-godišnju djevojku iz okoline Bihaća držao kao taokinju i tako počinio kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je 32-godišnji muškarac djevojku upoznao prije dvadesetak dana u okolici Bihaća te joj se lažno predstavio kao 25-godišnji hrvatski državljanin koji ima kuću u Zadru. Djevojku je nagovorio da s njim dođe u Zadar obećavši joj brak.

Nakon dolaska u Zadar, u iznajmljenom stanu u porodičnoj kući, nad 17-godišnjom djevojkom uspostavio je ropski odnos, oduzeo joj dokumente, prisiljavao je na težak fizički rad i služenje, tjelesno je zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose. Djevojka je zlostavljanje trpjela zbog straha od novog nasilja sve dok se u ponedjeljak nije požalila majci, koja je o svemu izvijestila policiju.

Nakon kriminalističke istrage muškarac je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sudiji Županijskog suda u Zadru, a djevojci je pružena pomoć i smještena je na sigurno, navodi PU zadarska.