Hrvatska
0

1.600 kuna kazne zbog ustaške kape na Thompsonovu koncertu

FENA
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Policija je uhitila 21-ogodišnjaka koji je na Thompsonovom koncertu 30. svibnja na središnjem zagrebačkom trgu snimljen s ustaškom kapom, a prekršajni ga je sudac kaznio s 1.600 kuna (221 euro) i uvjetnom kaznom od 25 dana zatvora, doznaje se u policiji.

Kako je riječ o uvjetnoj kazni, mladić neće morati u zatvor, ako u idućih godinu dana opet ne prekrši zakon. Riječ je od državljaninu Hrvatske i BiH, čija je fotografija nakon koncerta objavljena u medijima.

U policiji navode da je prilikom "poduzimanja izvida", odnosno pretragom stana i drugih prostorija gdje mladić boravi, pronađena crna kapa koju je nosio na koncertu s oznakom slova "U", u čijem se središtu nalazi šahovnica.

Mladić je jučer uhićen i uz optužni prijedlog doveden dežurnom prekršajnom sucu, koji ga je proglasio krivim za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju.

U policiji ističu da su o cijelom slučaju obavijestili i državno odvjetništvo, koje će odlučiti hoće li mladić i kazneno odgovarati.