vijesti
6

Putin se pohvalio da je ulovio štuku tešku 21 kilogram

Klix.ba
Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio se još jednim svojim podvigom - ulovio je štuku tešku 21 kilogram. Večeru je podijelio sa premijerom Dimitrijem Medvedevim i ministrom odbrane Sergejem Šojguem.

Putin, Medvedev i Šojgu vikend provode u ribolovu, u mjestu Tuvi u Sibiru. Najviše sreće je imao "macho predsjednik" koji se voli pohvaliti svojim uspjesima.

"Putin je ulovio štuku tešku i više od 21 kilograma. To je zaista, ogromna, gigantska riba", kazao je glasnogovornik Dmitry Peskov, dodavši da je večera bila veoma ukusna.

Videosnimak sa zajedničkog vikenda trojice političara objavila je državna televizija. Na snimku je prikazano trenutak kako Putin hvata štuku i zadovoljno se smije, a zatim pozira sa ulovom. Također, prikazano je kako Medvedev uživa u fotgrafisanju prirode i kako u opuštenoj atmosferi s Putinom ispija čaj.

Ovim snimkom, kako navode mnogi kritičari, dvojica najviših ruskih državnika žele poručiti da su u dobrim odnosima i da njihovo dugogodišnje savezništvo nije urušeno.