vijesti
9

Putin: Od početka godine spriječili smo nekoliko terorističkih akcija

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Jačanje ruskog vojnog potencijala je garant za miran život i suvereni razvoj zemlje, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Jačanje vojske i odbrambenog potencijala biće nastavljen postepeno i sistematski. Svi veoma dobro razumijemo da je to važan faktor stabilnog i suverenog razvoja Rusije i osiguranje za miran život miliona naših građana", izjavio je Putin na ceremoniji promocije oficira u Kremlju.

Putin je ponovio da Rusija i dalje ostaje protiv miješanja u unutrašnje stvari suverenih država i izazivanja oružanih sukoba.

"Rusija će nastaviti da jača svoju sigurnost i saradnju sa državama koje žele mir, stabilnost i razvoj", rekao je Putin.

Ruski predsjednik saopštio je da su pripadnici federalne službe sigurnosti od početka godine spriječili nekoliko terorističkih akcija i uhapsili više od 120 članova kriminalnih grupa.

"Nadam se da ćete nastaviti sa uspješnim radom i u drugim sferama. Prije svega u kontraobaveštajnim poslovima, u borbi protiv korupcije, pronevjere i zloupotrebe budžetskih sredstava", dodao je Putin.

Putin je rekao i da su nacionalne oružane snage značajno modernizovane novim oružjem i opremom.

Ruski predsjednik najavio je i da će 9. maja, na vojnoj paradi povodom obiljležavanja 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu, biti preduzete opsežne mjere sigurnosti.