Zbog poziva na bojkot Eura
0

Putin: Ne miješajmo politiku i sport

FENA
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Ruski premijer Vladimir Putin prokomentarisao je pozive nekih evropskih političara na bojkot predstojećeg nogometnog evropskog prvenstva u Ukrajini zbog odnosa vlasti prema bivšoj premijerki Juliji Timošenko riječima da "ne treba miješati politiku i sport".

"Što se tiče Evropskog prvenstva, verujem da u svakom slučaju ne treba miješati politiku, biznis i slična pitanja sa sportom. Pridržavam se principa koji zastupa Međunarodni olimpijski komitet da sport treba odvojiti od politike", rekao je Putin.

Istakao je da bi Timošenko mogla da se liječi u Rusiji ukoliko bi se s time složile ukrajinske vlast, kao i da su ruske zdravstvene ustanove spremne da je prime.

Timošenko izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora zbog presude da je potpisala štetne ugovore o uvozu ruskog gasa, a takođe se žali na loš tretman u zatvoru i nemogućnost adekvatnog liječenja leđa, zbog čega - kako tvrdi - trpi nesnosne bolove.

Putin je ocijenio da su ugovori koje je ona kao premijer Ukrajine potisala s Rusijom "potpuno u skladu sa zakonima obje države" i istakao da bi svako njihovo kršenje bilo nedopustivo, prenosi u četvrtak Tanjug.