vijesti
0

Predstavljeni kandidati Asocijacije mladih SDA Novi Grad za Općinsko vijeće

Klix.ba
Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo sinoć je u Vijećničkoj sali Općine Novi Grad, upriličilo zvanično predstavljanje kandidata iz reda Asocijacije mladih SDA Novi Grad za Općinsko vijeće Novog Grada.

Kandidate je predstavio predsjednik Asocijacije mladih SDA Novi Grad i kandidat za načelnika ove Općine na lokalnim izborima 2012., Semir Efendić.

"Od 34 kandidata SDA za Općinsko vijeće, čak 13 ih dolazi iz Asocijacije mladih. I ovo je dokaz da je snaga SDA u mladim ljudima, koji će načiniti preokret u Novom Gradu. Mladi , obrazovani, stručni, odvažni i dostojanstveni ljudi su rješenje. Novom Gradu su potrebne promjene, jer Novi Grad jednostavno zaslužuje bolje", kazao je Semir Efendić na predstavljanju kandidata iz Asocijacije mladih SDA Novi Grad za Općinsko vijeće.

Pored stipendranja posebno nadarenih učenika i studenta, jedan od prioritetnih zadataka je i stipendiranje učenika i studenata koji su u teškom socijalnom položaju. Ta djeca ne smiju biti diskriminirana u odnosu na onu koja su boljeg materijalnog stanja i treba im se obezbijediti normalno školovanje.

Osim toga, Kantonalni odbor SDA je inicirao da se u budžetima općina gdje su načelnici iz SDA izdvoje sredstva za nabavku računara za učenike i studente koji nisu u materijalnoj mogućnosti da ih nabave.

Platforma Općinske organizacija SDA Novi Grad “Pokrenimo Novi Grad zajedno” je sasvim sigurno najbolja, i sadrži konkretne prijedloge za rješavanje nagomilanih problema u Općini“, riječi su Semira Efendića.