vijesti
0

Policija u Doboju čisti stanove starim i iznemoglim

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 osnovali su radnu brigadu za pomoć starim i iznemoglim osobama koje nisu u mogućnosti da same očiste svoje objekte uništene u poplavi.

Iz dobojske policije tvrde da su se policijski službenici organizovali na dobrovoljnoj osnovi i angažovani su van radnog vremena.

Nakon što su dva dana ranije očistili poplavljene stanove i podrum u zgradi u Ulici Nikole Pašića 43 u Doboju, danas su angažovani na čišćenju podrumskih prostorija u Ulici Cara Dušana 2 u kojoj se također nalaze stare i iznemogle osobe. U čišćenju su im se pridružile komšije i predsjednica zajednice etažnih vlasnik ove zgrade.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 odlučili su se za ovu humanu akciju jer se veći broj građana obraćao tražeći pomoć u raščišćavanju devastiranih prostorija, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U akciji čišćenja učestvuje deset policijskih službenika. Broj dobrovoljaca je mnogo veći te će policijski službenici organizovati veći broj brigada koje će se smjenjivati u skladu sa redovnim obavezama i zadacima.

U čišćenju Doboja i Šamca, nakon velikih poplava, danas se angažirao i veći broj studenta univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.