vijesti
0

Pale: Otvorena sportska dvorana Peki, Goca Tržan održala koncert

SRNA
(Foto: Stanišić Vladimir)
Na Palama je sinoć svečano otvorena dvorana Peki, a otvaranju su prisustvovali brojni političari i visoki funkcioneri iz Republike Srpske, među kojima i predsjednik RS-a Milorad Dodik te i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić

Dodik je istakao da su prioriteti u razvoju Republike Srpske izgradnja sportskih centara, terena, fakulteta, te dalji razvoj Olimpijskog centra Jahorina, što je garancija da neće biti podjela.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović zahvalili su svima koji su pomogli izgradnju ovog modernog sportskog kompleksa, u koji je uloženo više od 11 miliona KM.

Vlada Republike Srpske pomogla je završetak dvorane sa 1,5 miliona KM, grad Istočno Sarajevo uložio je 3,7 miliona KM, opština Pale 1,5 miliona KM, dok su putem kredita obezbijeđena četiri miliona KM.

Načelnik Savić je rekao da opština iz dana u dan ostvaruje sve bolje rezultate na dobrobit svojih građana, posebno omladine, te da su Pale "otvoren, univerzitetski grad mladosti i sporta".

On je u obraćanju na svečanosti ukazao na ulaganja u infrastrukturu i turističke potencijale ovog kraja, posebno olimpijske planine Jahorine.

"Otvaranje dvorane Peki predstavlja zlatnu medalju omladini Pala. Ovaj hram sporta poklanjamo upravo našim mladim generacijama", rekao je Savić.

Svečanost, kojoj su prisustvovali brojni zvaničnici Republike Srpske, organizovana je u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale - Uspenja Presvete Bogorodice.

Ceremoniju otvaranja dvorane Peki uveličali su mladi paljanski sportisti, muzičari, plesači i folkloristi, a pjevačica Goca Tržan održala je koncert.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Pale najzaslužnijim kolektivima i pojednicima dodijeljena su priznanja.