Sajam knjige u Sarajevu
1

Nura Bazdulj-Hubijar potpisivala knjige i družila se sa posjetiteljima

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U okviru 24. Međunarodnog sajma knjige i učila, koji se ovih dana održava u sarajevskoj Skenderiji, danas se sa ljubiteljima knjige družila poznata bosanskohercegovačka književnica Nura Bazdulj-Hubijar.

Nura Bazdulj-Hubijar je autorica 36 naslova, od kojih je 17 svoje mjesto našlo na policama ovogodišnjeg Sajma. Kako je ze Klix.ba kazala naša poznata književnica, iako je u medijima sve prisutnija teza kako knjiga gubi značaj u današnjem vremenu, na ovogodišnjem Sajmu se uvjerila u suprotno.

"Moj boravak od samo nekoliko sati ovdje bio mi je dovoljan da vidim da za knjigu još uvijek vlada veliki interes. Mnogo je posjetilaca i ta me činjenica dosta raduje. Što se tiče mojih knjiga naprosto sam fascinirana prodajom. Mislim da nije bilo naslova koji je izložen, a da ga nisam potpisala danas", govori Bazdulj-Hubijar.

Jedna od najprodavanijih knjiga u BiH, koja je ujedno i jedina knjiga na bh. prostoru koja je doživjela svoje deseto izdanje, a to je ljubavni roman "Ljubav je sihirbaz, babo", između ostalih, bila je i danas u centru pažnje brojnih čitalaca. Književnica nam je kazala i da trenutno radi na svojoj autobiografiji za koju još nije sigurna da li je želi završiti.

"Napisala sam do sada nekih 80 kartica i napravila sam pauzu. Ja sam osoba koja ne voli puno otkrivati svoju intimu javnosti, a ne bi bilo pošteno čitaocima davati poluinformacije, tako da sam još u dilemi da li da nastavim. Inače, to nije standardna autobiografija, već jedno lijepo napisano literarno štivo", kazala je na kraju Nura Bazdulj-Hubijar.