Sukobi navijača Levskog i policije
169

Navijači Sarajeva čekaju utakmicu izvan Sofije

Klix.ba
Navijači Sarajeva (Foto: Facebook)
Navijači Sarajeva (Foto: Facebook)
Više stotina navijača FK Sarajevo smješteno je u park izvan Sofije do početka utakmice sa Levskim, koja se igra večeras u 19 sati.

Navijači FK Sarajevo, koji su jučer ujutro doputovali u Sofiju kako bi gledali utakmicu, smješteni su u park izvan glavnog bugarskog grada, odakle će biti prevezeni na stadion uoči početka utakmice. Prema informacijama koje smo dobili od navijača Sarajeva, oni su okruženi jakim policijskim snagama, ali su im dostavljeni hrana i piće, a nekoliko navijača otišlo je do stadiona po ulaznice.

Bugarski policajci ovakvu su odluku donijeli nakon sukoba koji su izbili ispred hotela u centru Sofije, kada su domaći navijači pokušali napasti pripadnike Hordi zla. Sukobi su se dogodili i jutros, kada su navijači Levskog pokušali zapaliti autobus agencije iz Sarajeva. U sukobima niko od navijača Sarajeva nije ni povrijeđen ni uhapšen.

Razgovarali smo i sa Dinom Selimovićem, direktorom FK Sarajevo, koji je u trenutku razgovora bio na putu prema mjestu gdje su smješteni navijači Sarajeva.

"Nakon terorističkog napada stepen sigurnosti u Bugarskoj je podignut na najviši mogući nivo i policija ne želi nikakve sukobe. Navijačima je klub osigurao sendviče i vodu i to im je dostavljeno. Na toj lokaciji će biti do 18:00 ili 18:30 sati, kada će krenuti na stadion", rekao je Selimović.

On je dodao da je s njim i UEFA-in komesar za sigurnost, koji je utvrdio da su sukobi ispred hotela posljedica provokacije navijača Levskog.

Bugarski mediji navode da su domaći navijači na više mjesta u gradu napali policiju.