vijesti
96

Navijači Veleža pomažu ugroženom stanovništvu

Klix.ba
Rođeni pomažu ugroženom stanovništvu (Foto: EPA)
Rođeni pomažu ugroženom stanovništvu (Foto: EPA)
Klub navijača Red Army i Fudbalski klub Velež pozvao je sve navijače i simpatizere Veleža, sve građane Mostara i regije Hercegovine, našu dijasporu da se uključe u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za općinu Domaljevac/Šamac.

"Ova općina teško je stradala u poplavama i stanovništvo ove općine nalazi se u izuzetno teškoj situaciji. Skoro 90 posto teritorija općine se našlo pod vodom i materijalna šteta je ogromna", navode iz FK Velež.

Kontaktirali su i igrača Veleža Matijasa Pejića, koji je rođen u Domaljevcu i trenutno zajedno sa svojim sugrađanima vodi grčevitu bitku protiv vodene stihije. On je, uprkos lošim telefonskim vezama uzrokovanim probemima sa električnom energijom, kratko prenio:

"Stanje je teško, gotovo sve je pod vodom. Borimo se da sačuvamo što je moguće više od materijalnih sredstava, kako bi se život nastavio i poslije ovog potopa. Stanovništvu koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji potrebna je konzervirana hrana i voda, za bebe su prijeko potrebne pelene, gorivo tzv. mješavina za pumpe kako bi ispumpavali vodu iz kuća, potrebni su nam svijeće i upaljači jer je i to stradalo u vodi. Hvala svim dobrim ljudima koji su odlučili da pomognu u ovim zaista teškim trenucima za svakoga, od srca im hvala", naglasio nam je u vidno emotivnom razgovoru Matijas Pejić.

Klub navijača je već prikupio određenu humanitarnu pomoć i danas ih isporučio u Maglaj, a nastavljeno je prikupljanje pomoći i navijači zajedno sa Klubom od danas rade na akciji prikupljanja za općinu Domaljevac/Šamac.

"Veliki je odziv navijača koji žele pomoći nastradalim. Sutra ujutro za Domaljevac kreće urgentno kamion od 3 tone hrane, kako se ne bi izgubio nijedan dragocjeni minut vremena, koji je u ovom trenutku narodu ovog kraja od velike važnosti. Klub je osigurao kamion, koji će u koordinaciji sa Crvenim križom Mostara krenuti ujutro za Domaljevac. Sva hrana i pomoć koja do tog trenutka bude prikupljena u prostorijama Red Army, će biti odmah utovarena. Akcija se i nakon toga nastavlja i humanitarna pomoć će biti dostavljena odmah čim se prikupi veća količina, bez obzira da li to bude u toku istog dana ili sutradan", istakli su iz FK Velež.

Svi koji žele pomoći mogu dostaviti svoje pakete u prostorije Kluba navijača Red Army svakim danom od 09 do 23 sata.

"Rođeni pomozimo ljudima kojima je potreba pomoć, to je u ovom trenutku najveća ljudska vrijednost, pomoći čovjeku u nevolji. Narod u Domaljevcu i čitavoj Posavini treba našu pomoć i podršku, budimo uz njih", poručeno je iz legendarnog kluba iz grada na Neretvi.