Kultura
0

Zrnčić-Kulenović: Sead Bejtović bio je svjetlo koje nas je hrabrilo da ne posustanemo

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Izgubili smo izuzetnog čovjeka koji je uvijek, i u posljednjim danima, bio nekako svjetlo koje nas je hrabrilo da ne posustanemo i da idemo dalje, bez obzira na sve okolnosti u kojima smo živjeli i radili kazala je za Fenu dramaturginja Dubravka Zrnčić-Kulenović povodom iznenadne smrti istaknutog bh. glumca i dugogodišnjeg člana ansambla Pozorišta mladih Sarajevo Seada Bejtovića.

Kako je i sama bila angažirana u Pozorištu mladih, naglašava da je s Bejtovićem radila 16 godina, te da su se nakon rata susretali u niz projekata. Stoga, ocijenila je, ne samo da njegovim odlaskom gubi pozorišna scena Sarajeva i BiH nego je i lično izgubila velikog prijatelja i kolegu.

"Uvijek je bio kolega koji je svoje iskustvo nesebično prenosio mlađim glumcima i svim saradnicima. Njegov odnos prema svakom djetetu, svakom gledaocu uvijek je bio s velikim pijetetom i to je ono što vrlo često zaboravljamo - na etiku naše profesije. On je na tu etičnost iz predstave u predstavu podsjećao i svojim kreativnim nabojem i odnosom prema publici", navela je Zrnčić-Kulenović.