Kultura
22

Ususret 21. SFF-u: Počele pripreme Ljetnog kina HT Eronet

Klix.ba
Do početka 21. Sarajevo Film Festivala ostalo je manje od mjesec dana, a vrijedna ekipa SFF-a već je počela sa pripremama lokacija na kojima će biti prikazana najbolja ovogodišnja filmska ostvarenja.

Najatraktivnija i najzahtjevnija lokacija Sarajevo Film Festivala, Ljetno kino HT Eronet, i ove godine ugostit će hiljade ljubitelja sedme umjetnosti koji će devet dana pod vedrim nebom uživati u Open Air programu 21. SFF-a.

Proteklog vikenda počelo je postavljanje metalne konstrukcije za filmsko platno, a narednih dana uslijedit će i drugi radovi kako bi igralište na Metalcu poprimilo dobro prepoznatljivi festivalski izgled.

"Koncept otvorenog kina kao mjesta susreta publike i gostiju Festivala, uz selekciju najboljih filmskih ostvarenja koje Sarajevo Film Festival predstavlja publici programa Open Air, pružaju vrhunski i jedinstven doživljaj Festivala, u šta se svake godine tokom devet festivalskih noći, uvjeri više od 20.000 gledalaca", kažu iz Direkcije SFF-a.

Ljetno kino HT Eronet i ove godine ugostit će brojne eminentne filmske autore iz cijelog svijeta, koji će publici predstaviti filmove iz programa Open Air.

Open Air svake godine donosi atraktivne filmske naslove, te je s razlogom omiljen među publikom koja s nestrpljenjem čeka objavu selekcije.

Generalni sponzor Sarajevo Film Festivala HT ERONET, domaćin je ove festivalske lokacije.

SFF