Kultura
6

U Tuzli kulinarski show "Zmajevi zakuhajmo" za pomoć Turističko-ugostiteljskoj školi

Klix.ba
Foto: Darko Zabuš
Foto: Darko Zabuš
Kulinarski show "Zmajevi zakuhajmo" održat će se u četvrtak 4. septembra na parkingu kod Panonskih jezera u Tuzli.

Prvobitni plan je bio da se kulinarski show održi na Trgu slobode u Tuzli, ali je zbog vremenskih prilika odlučeno da se manifestacija održi na parkingu kod Panonskih jezera jer će taj prostor biti natkriven.

Iako, manifestacija nosi naziv "Zmajevi zakuhajmo", prema riječima Albina Herljevića, predsjednika Udruženja kuhara Tuzlanskog Kantona, još uvijek nije zvanično dogovoren dolazak fudbalskih reprezentativaca BiH na pomenutu manifestaciju.

"Manifestacija će pored promocije kvalitetnih jela iz različiti djelova svijeta biti i donatorskog karaktera. Sva prikupljenja novčana sredstva bit će donirana Turističko-ugostiteljskoj školi iz Tuzle i to za opremanje i stavljanje u pogon kabineta za praktičnu nastavu za buduće kuhare", kaže Herljević.

Predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić, koji je bio zadužen za ishranu naših fudbalskih reprezentativaca na Mundijalu u Brazilu, naveo je kako se manifestacijom želi probuditi svijest mladih kuhara, ali i privrednih subjekata koji bi u budućnosti morali podržati ovakve i slične manifestacije.

Kulinarski show počinje u četvrtak u 11 sati, a pored svake kuhinje gdje će se pripremati jela bit će postavljene kutije za donacije Turističko-ugostiteljskoj školi.

"Jela se neće prodavati, ali svako moće dobrovoljnim prilogom nagraditi trud i znoj kuhara i njegove ekipe ili kvalitet samog jela", kaže Herljević.

Svoj dolazak u Tuzlu potvrdili su svjetski poznati kuhari iz Slovenije i Hrvatske, a u kulinarskom showu u Tuzli svoje umijeće pokazat će i bosanskohercegovački kuhari.