Kultura
407

Talentirani Tuzlak Miran Mujačić stvara nevjerovatno realistične slike

Piše: A. Dž.
Radovi Mirana Mujačića, mladog umjetnika iz Tuzle, su toliko fascinantni i realistični da je nekad teško povjerovati da ih je stvorila ljudska ruka.

Ovaj 24-godišnji talentirani umjetnik sa toliko strašću i strpljenja stvara svoja djela da je rezultat zadivljujući.

Miran se umjetnošću bavi od šeste godine. Nakon završene gimnazije u Tuzli upisuje se na fakultet za grafički dizajn u Zagrebu. Nažalost, zbog finansijskih problema nakon dvije godine napušta studij. No strast prema umjetnosti je ostala.

Miran stvara u zanimljivoj "cutout tehnici", koja podrazumijeva korištenje više nijansi jedne osnovne boje. Talentirani Tuzlak, kako kaže za Klix.ba, ovu tehniku razvija već pet godina.

"Tehnika je koliko-toliko zahtjevna. Dugo sam je istraživao i usavršavao i na kraju došao do ovoga što radim danas", kaže Miran. Za jednu sliku mu treba tri dana intenzivnog crtanja, a pretežno radi portrete.

"Često radim poznate ličnosti. Naslikao sam Mešu Selimovića, Ismeta Mujezinovića i mnoge druge zvijezde iz sporta, muzike, ali i političkog života ", kaže Mujačić.

Njegove slike nalaze put i do kupaca, kaže da je zadovoljan prodajom, a cijene je prilagodio bh. standardu i kreću se od 50 do 300 KM.

Više njegovih radova pogledajte na Facebook profilu.