Kultura
12

Svečanim Božićnim koncertom počinju Napretkovi božićni dani

FENA
Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove će godine organizovati Napretkove božićne dane u Sarajevu, u okviru kojih će jedan od najznačajnijih događaja biti Napretkov svečani božićni koncert u suorganizaciji s Ambasadom Italije, Narodnim pozorištem Sarajevo i Orkestrom Sarajevske filharmonije.

Bogat program Napretkovih božićnih dana održavat će se od 13. do 28. decembra u prostorima Narodnog pozorišta, Male galerije sv. Anto, Hotela Saraj, nogometnog terena hotela Delminium, dvorani Općine Novi Grad i na teniskim terenima NTA Akademije u Hotonju.

Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić izjavio je danas na pres-konferenciji da je ovogodišnji Božić - Božić djeteta te da će i Napredak u okviru svojih dana posebnu pažnju posvetiti djeci.

Kad je riječ o najznačajnijem događaju Napretkovih dana svečanom Božićnom koncertu za njega vlada veliko interesovanje i gotovo sve karte su već rasprodate.

Polifoni hor iz Cremone koji će također učestvovati na ovom koncertu ima 33 člana, a osnovan je 1968. godine.

Koncert je na programu 13. decembra u Narodnom pozorištu.

Kad je riječ o nogometnom klubu SAŠK oni će organizovati malonogometni turnir na kojem će učestvovati djeca godišta 2004./2005. godine.

Izložba HKD Napredak tradicionalno će biti održana u Maloj galeriji sv. Ante. Učestvovat će 42 umjetnika, a bit će izloženo 55 djela.