Kultura
158

Sutra dugo očekivana premijera filma o ponosnom Bužimu

Klix.ba
Ostao je još dan do premijere filma o ponosnom bosanskom gradu Bužimu, koja će se održati u sali Centra za kulturu, sport i informisanje u ovom gradu s početkom u 20 sati.

Ovaj film predstavlja prvu videomonografiju Bužima i na izvanredan način prikazuje ljepote tog grada. Specifični kadrovi snimani na različitim lokacijama otkrit će prirodne ljepote Bužima prikazane kroz sva četiri godišnja doba od kojih svima zastaje dah.

Općina Bužim, na čelu sa načelnikom Aganom Bunićem, autorski tim filma i projektni tim UMB-a su se potrudili da pripreme ovu svečanu premijeru.

Zasluge za izradu filma pripadaju autorskom timu koji je u protekloj godini vrijedno radio, a čine ga izdavač Udruženje mladih Bužim, režiser Sulejman Muratović, scenarist Muhamed Berbić, autor muzike Elvis Sivčević, autori namjenskih tekstova Sead Emrić, Amir Sijamhodžić, Aktivisti UMB-a, Muhamed Berbić, Dževad Ponjević i Nedžib Vučelj, naratori Irfan Kasumović, Sead Nazibegović i Mustafa Širbić, kamermani Nisvet Porić, Muhamed Kahrimanović, Vehid Skenderović, Haris Isaković i Denis Bašić, kran operateri Adnan Branković i Vahid Mujević, helicam operateri Nail Šahinović, Edvin Mataradžija i Denis Bašić, montažeri Muhamed Kahrimanović,color i video FX Goran Bogdanović, produkcija: One Moment Studio, dizajn: NDM/ Nermin Nino Kasupović.