Kultura
21

SFF završava danas, ne propustite dobar provod u gradu

Klix.ba
Devetnaesti Sarajevo Film Festival završava danas. Proteklih dana građani BiH, ali i gosti iz brojnih zemalja svijeta imali su priliku da uživaju u mnoštvu dobrih i žanrovski raznovrsnih filmova, ali i da se dobro zabave u sarajevskim klubovima i na muzičkim festivalima. Dobre zabave neće nedostajati ni danas, stoga nemojte propustiti posljednji dan ovogodišnjeg festivala.

U Ljetnom kinu !hej bit će prikazan film "Kutija za užinu", u 21.00 sat.

Domaćica Ila, pripadnica srednje klase, iznova pokušava začiniti svoj brak, ovog puta putem kuhinje. Ona ne zna da je posebni ručak koji je pripremila greškom došao u ruke nesretnog činovnika Saajana, usamljenog čovjeka koji je pred penzijom. Zaintrigirana nedostatkom reakcije svog supruga, Ila sljedećeg dana stavlja malu poruku u kutiju za ručak u nadi da će saznati šta se desilo. Ovo pokreće razmjenu niza poruka u kutiji za ručak između Saajana i Ile, a utjeha od anonimnog komuniciranja sa strancem uskoro prerasta u neočekivano prijateljstvo. Oboje otkrivaju nove aspekte svoje ličnosti i pronalaze podršku jedno u drugom u Mumbaiju, velikom gradu koji tako često ruši nade i snove. Iako se još uvijek nisu ni upoznali, Ila i Saajan se gube u virtualnom odnosu koji bi mogao ugroziti njihove stvarne živote.

U Kinu Meeting Point će biti prikazan film "Stranac s jezera", francuskog reditelja Alaina Guiraudieja. Film prati glavnog lika Francka koji se zaljubljuje u Michela, zgodnog, moćnog i smrtno opasnog muškarca. Franck je svega svjestan, ali uprkos tome želi izraziti svoju strast. Film će biti prikazan u 12.00 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.

Također, u Meeting Pointu će biti prikazan film "Heli" o dvanaestogodišnjoj djevojčici koja se zaljubila u mladog policijskog pitomca koji želi pobjeći s njom kako bi se vjenčali. Dok ona pokušava ostvariti svoj san, njena porodica se suočava s nasiljem. Film možete pogledati u 18.00 sati. Cijena ulaznice je 6 KM.

U Ljetnom kinu Vatrogasac pogledajte film, "Wakolda", u 21.00 sat. Priča se dešava u Patagoniji 1960. godine. Ljekar, Nijemac, upoznaje argentinsku porodicu i pridružuje im se na putovanju dugom, napuštenom cestom prema gradiću Bariloche gdje Eva, Enzo i njihovo troje djece otvaraju motel kraj jezera Nahuel Huapi. Ova savršena porodica, a naročito dvanaestogodišnja Lilith koja je premala za svoje godine, pobuđuje njegovu opsjednutost genetskom čistoćom i savršenstvom. Nesvjesni njegovog istinskog identiteta, oni primaju doktora kao prvog gosta svoga motela. Ovaj karizmatični čovjek ih postepeno osvaja i ostaju očarani njegovim uglađenim manirima, obrazovanjem i bogatstvom sve dok ne otkriju da žive s jednim od najvećih zločinaca svih vremena.

"Veliku hip-hop prevara" pogledajte u Laško Summer Nights u 21.15. Cijena ulaznice je 5 KM.

Kalifornijski hip-hop duo Silibil n' Brains trebao je postati velika zvijezda. Međutim, niko nije znao da su oni zapravo studenti iz Škotske, s lažnim američkim akcentom i lažnim identitetom. "Velika hip-hop prevara" je film o istini, lažima i zaostavštini dvojca koji je lagao o svemu u očajničkoj potrazi za slavom. Priču o američkom snu su ispričali ljudi koji nikada nisu bili u Americi.

Noćni život

Posljednjeg dana SFF-a na Sarajevo Music Stageu ne propustite koncert TBF-a i Dječaka. U City Pubu zabavit će vas DJ Valida feat. Superoperater, a završnog dana Mucha Lucha Open Air Summer Festivala festivala, od 17 sati nastupit će Baga Sound (BiH), Dovlaman, (Srbija), Shpira (Srbija), Weedad (BiH) i Mr. Mehikano (BiH).

Vrhunac zabave u Laško Summer Lounge baru očekuje se večeras, kada će nastupiti DJ Miss Mavrik.

Lokalna podrška bit će Treba Mi Bass, poznatiji kao Ismix & nanE, a ulaz na sve zabave je isključivo sa pozivnicama koje će se moći osvojiti ili dobiti u Laško Summer Lounge baru na platou Skenderija.

Na Shatro Film Fetsivalu večeras nastupa Billain, a na Sarajevo rock festivalu, u rock & jazz klubu Underground, nastupa srbijanski bend Drum'n'Zez. U Haciendi publiku će zabaviti Hacienda Superstarsi.

SFF