Kultura
0

Koncertom u petak Sarajevska filharmonija nastavlja slaviti 90. rođendan

Klix.ba
Sarajevska filharmonija će u petak u Narodnom pozorištu Sarajevo održati koncert kojim će biti nastavljeno obilježavanje 90. godišnjice ansambla.

Koncert će se održati u saradnji sa Internacionalnim Guitar festivalom, a publika će prvi put imati priliku slušati Koncert za četiri gitare i orkestar španskog kompozitora Joaquína Rodriga poznatog po svojim fantastičnim kompozicijama za gitaru, a naročito po nezaboravnom Concierto de Aranjuez, jednom od najpoznatijih muzičkih djela 20. vijeka. Kao solisti će nastupiti gitaristi Aleksander Swete iz Austrije, Zoran Krajišnik, Igor Mijatović i Đani Šehu.

U drugom dijelu koncerta izvedbom jedinstvenog Triple concerta Ludwig van Beethovena publici će se predstaviti poznati pijanista iz Srbije Aleksandar Serdar, kao i mladi talentovani umjetnici Matea Arsovski, violina i Isak Haračić, violončelo. Orkestar Sarajevske filharmonije predvodit će dirigentica Samra Gulamović.

Ulaznice za koncert su već u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta u vremenu od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati po cijeni od 10, 20 i 30 KM. Rezervacije su moguće na telefon 033/666 520 i 033/221 682 ili na e-mail [email protected]