Kultura
219

Reakcija Đevrasima Cvijana na rezultate izbora: "Pokraden sam!"

Piše: L. Č.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Imaginarni bh. političar Đevrasim Cvijan, "postizbornim" je plakatima reagirao na rezultate ovogodišnjih izbora u Bosni i Hercegovini.

"Đevrasim Cvijan je izgubio na ovim izborima, ali on nastavlja svoj politički život i ide dalje. Svoj će politički program predstavljati i dalje, i u Bosni i Hercegovini i u regionu, u nadi da će ga neko prepoznati kao 'ozbiljnog' političkog kandidata", kazala je u razgovoru za Klix.ba "presjenikova" glasnogovornica.

Đevrasim nastavlja svoju borbu za "presjeničku" fotelju - sljedeći nastupi u Sarajevu su već dogovoreni za novembar i decembar. Krajem mjeseca Đevrasim nastupa u Brčkom, a pregovara i sa Zenicom i Mostarom.

Na svom nedavnom nastupu u Sarajevu, Đevrasim Cvijan je ugostio i pjevačicu narodne muzike, Vericu Šerifović. Također, bio je planiran i nastup srbijanske Playboy zečice Une Grujić, koja se nije pojavila.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

"Una Grujić je imala problem da uveze 'rekvizite' za svoj nastup, a papirologija na granici bi trajala toliko dugo da bi u Sarajevo došla tek nekad oko 21 sat. Kako je Đevrasimov nastup bio zakazan za 20 sati, ipak smo se odlučili da idemo bez tog dijela", kazala je Đevrasimova glasnogovornica, te dodala kako Đevrasim Cvijan svoju "presjeničku" kampanju nastavlja sam.

Podsjećamo, "Đevrasim Cvijan za presjenika" je projekat glumca Dragana Marinkovića Mace rađen prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i kompozitora Envera Puške. U pitanju je satirična monodrama i parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi "njima bilo bolje".

Đevrasim Cvijan je svoj predizborni skup održao na noć predizborne šutnje, u subotu, 11. oktobra u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić, a kako je bilo tu noć i kakav je to njegov politički program, pogledajte ovdje.