Kultura
54

Rasprodan prvi koncert na Jazz Festu

Sponzorirani članak
Gregory Porter
Gregory Porter
Četiri dana prije početka 18. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo rasprodane su ulaznice za koncert kojim će festival biti otvoren u utorak 4. novembra u 20.30 u Bosanskom kulturnom centru.

Ulaznice za koncert američkog vokaliste Gregoryja Portera raspodane su jučer, a u direkciji festivala očekuju da ovo neće biti jedini koncert za koji će se tražiti ulaznica više.

"Veliki interes za koncerte Jazz Festa pokazuje i domaća i publika koja dolazi iz drugih zemalja. Određeni broj ulaznica ranije je rezerviran i bit će preuzet na dan koncerta, tako da postoji mogućnost da se neposredno prije početka koncerta Gregoryja Portera u prodaji nađe manji broj ulaznica za ovaj koncert, koje, moguće je, neće biti preuzete. Taj broj sigurno neće biti veći od 10-20 ulaznica, tako da je već formirana 'lista čekanja' a telefoni ne prestaju zvoniti”, kaže za Klix.ba Mina Maglić iz direkcije Jazz Festa.

Kako saznajemo, trenutno u prodaji ima dovoljan broj ulaznica za sve ostale koncerte iako je preostao samo manji broj ulaznica za koncerte Dianne Reeves koji će biti održan 7. novembra, i za koncert Ibrahima Maaloufa koji će 9. novembra zatvoriti 18. Jazz Fest te iz direkcije festivala savjetuju da svoje ulaznice osigurate na vrijeme jer će vjerovatno i još neki koncerti biti rasprodani sudeći po broju do sada prodatih ulaznica.

"Već sada možemo reći da će ovo biti vjerovatno najposjećeniji festival do sada", dodala je Mina Maglić.

Box office Jazz Festa nalazi se u Bosanskom kulturnom centru i radi svaki dan osim nedjelje od 12.00 do 20.00.