Kultura
113

"Priče o ljubavi": Izložba umjetnika Rikarda Druškića u Galeriji Boris Smoje

Klix.ba
Mladi sarajevski umjetnik Rikardo Druškić svoje će radove pod nazivom "Priče o ljubavi" izložiti u sarajevskoj Galeriji Boris Smoje u petak, 5. septembra u 19 sati.

Svoje radove Rikardo je i ranije izlagao, neke samostalno, a neke sa drugim umjetnicima/cama, u sklopu umjetničke grupe Yage iz Sarajeva.

Prošle godine je izlagao u Collegium Artisticumu u sklopu grupne izložbe u autorskoj koncepciji i selekciji Jusufa Hadžifejzovića, "Inicijacija u salonu za proslave".

Rikardo je svoje radove predstavio i publici širom svijeta, a trenutno je 20 njegovih radova izloženo u Los Angelesu (Los Angeles Center for Digital Arts).

U aprilu ove godine njegov rad "Madness Continues" izabran je za jedan od 60 radova u konkurenciji za glavnu nagradu na Međunarodnom umjetničkom takmičenju u Tajvanu, najprestižnijem likovnom takmičenju na području Azije. Na takmičenju je bilo prijavljeno ukupno 3.017 radova iz 70 zemalja širom svijeta.

Njegovi radovi "Madness continues" i "Flerting with the depth" su bili prezentovani na čuvenom Times Squareu u New Yorku u julu ove godine.