Kultura
60

Predstava "Beton mahala" ponovo u Kamernom teatru 55

Klix.ba
Predstava "Beton mahala" bit će ponovo izvedena na sceni Kamernog teatra 55 22. maja u 20 sati.

Zbog velike zainteresovanosti koja je vladala u aprilu, Kamerni teatar 55 je odlučio da obraduje svoje posjetitelje, i još jednom ugosti ovu izvrsnu glumačku ekipu.

Vrhunska predstava koja je zbog kontroverznosti, zabranjena u Novom Pazaru "Beton mahala" nastala je sklapanjem zanimljivih priča osmero mladih Novopazaraca koji bez dlake na jeziku govore o svojim svakodnevnim problemima. U predstavi se govori o ljubavi prema svom gradu i problemima koji tamo postoje, a sve na jedan potpuno šaljiv način.

Ova "ozloglašena" predstava je izazvala veliku buru u regiji i uzburkala je ovdašnju javnost.

Predstava novopazarske dramske trupe "Beton mahala", koja je u matičnom gradu zabranjena zbog toga što kritikuje tamošnje prilike, je pozorišna predstava o ljubavi. Komad u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, napisalo je osmero mladih novopazaraca, članova dramske trupe "Joj, evo ih ovi", koji i igraju u predstavi, a koji u fokus stavljaju etničke podjele, dvojezičnost, loše obrazovanje i brojne druge probleme koje tište njih pojedinačno, ali i čitavu zajednicu.

Džana, Ema, Ajtana, Draga, Lejla, Amar, Nedim i Petar na noge su podigli publiku u cijeloj regiji, stoga vam Kamerni teatar 55 dovodi još jednu genijalnu predstavu "Beton mahala".