Kultura
0

Pozorište Prijedora u novom ruhu od proljeća

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Rekonstrukcija zgrade Pozorišta Prijedor odvija se predviđenom dinamikom i grad Prijedor će na proljeće dobiti prelijep objekat pozorišta, izjavio je danas gradonačelnik Marko Pavić.

"Ovo je jedan izuzetan objekat kulture u našem gradu koji je bilo potrebno zaštititi od daljeg propadanja i imali smo obećanja da će nam se pomoći, a na kraju, kada smo vidjeli da pomoći nema ni sa jedne strane, odlučili smo da sami uradimo dogradnju i ponovo pokrijemo objekat jer je prokišnjavao", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon obilaska gradilišta.

On je istakao da je iz gradskog budžeta za ovaj projekat izdvojeno 426.000 KM.

"U okviru ove zgrade dobili smo potpuno nove sadržaje, potpuno je promijenjen krov i trenutno se izvode radovi na fasadi gdje će biti zadovoljena i energetska efikasnost objekta", naveo je Pavić.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da je, dogradnjom, Pozorište dobilo 220 metara kvadratnih novog korisnog prostora gdje će biti smješteno nekoliko novih garderoba, šnajderaj, prostor za biblioteku i dva mini apartmana za smještaj gostujućih glumaca i reditelja.

On je izrazio zahvalnost gradskoj upravi koja je poslije 20 godina prihvatila projekat dogradnje i renoviranja ovog objekta starog više od šest decenija.

U Pozorištu Prijedor od augusta traju radovi nadogradnje, pokrivanja, uređenja i opremanja nadograđenog prostora, zamjene dasaka na sceni i uređenja stepeništa na centralnom i na službenom ulazu za šta je novac izdvojen iz budžeta grada Prijedora.