Kultura
2

Počelo uklanjanje Festivalskog trga: Doviđenja do sljedećeg SFF-a

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Počelo je rastavljanje dasaka i uklanjanje paviljona Festivalskog trga ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Mjesto koje je protekle sedmice bilo centar dešavanja 20. Sarajevo Film Festivala danas je spremno za demontiranje do sljedeće godine i sljedećeg festivala.

Crveni tepih kojim su proteklih večeri prolazile zvijezde svjetske, regionalne i domaće kinematografije već je sklonjen, kao i stolice na kojima su sjedili gosti i publika programa "Na kafi sa..." i uz kafu razgovarali.

Festivalska magija najznačajnijeg filmskog festivala u regiji nastavlja se sljedećeg ljeta, a svi ljubitelji sedme umjetnosti sa radošću će se sjećati Gaela Garcije Bernala, Marion Bailey, Mikea Leigha, Dietera Kosslicka, Christopha Terhechtea, Agnes B., Danisa Tanovića, Jasmile Žbanić, Aleksandra Hemona, Ade Condeescu, Berenice Bejo, Michela Hazanaviciusa, Michaela Winterbottoma, Melisse Leo, Pawela Pawlikowskog, Lun Mei Gwei, Andyja Patersona, Erola Mintasa i mnogih drugih filmskih radnika koji su svoj rad pokazali sarajevskoj publici.

Ovogodišnji SFF je srušio rekorde po broju gostiju i akreditovanih novinara, te pokazao da je najpopularniji kulturni događaj u regionu.

SFF