Kultura
35

Počela prodaja ulaznica za 20. SFF: Najvjerniji fanovi u redu od ranih jutarnjih sati

Piše: E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U glavnom Box Officeu, koji se nalazi u Bosanskom kulturnom centru, danas je počela prodaja ulaznica za 20. Sarajevo Film Festival. Najveći fanovi festivala koji već godinama prvi kupuju ulaznice red su zauzeli u ranim jutarnjim satima.

Aida Hadžieminagić i Mirza Mehanović su godinama prvi u redu za kupovinu karata. Aida za sebe kaže da je filmofil, a ni ove godine neće propustiti priliku da uživa u projekcijama na SFF-u.

"Mislim da je već tradicija to što sam ja prva u redu za kupovinu karata. Došla sam jutros u četiri sata. Kupit ću karte za sve dane", ispričala nam je Aida.

Ambasador Češke u našoj zemlji Tomáš Szunyog već pet godina dolazi na Sarajevo Film Festival. I on je bio jedan od tridesetak građana koji su došli po svoje ulaznice.

"Planiram da pogledam novi film Woodyja Allena, a pogledat ću i ruski film 'Odrastanje', čuo sam da je zanimljiv, a tu je i ruski film 'Levijatan'. Svake godine gledam filmove i nadam se da vrijeme neće biti problem, ali ću ipak kupiti ulaznice za zatvorene projekcije", kazao nam je češki ambasador.

Radno vrijeme glavnog Box Officea od 01. do 14. augusta je od 11 do 19 sati, a za vrijeme trajanja SFF-a, radno vrijeme će biti od 9 do 22 sata. Osim BKC-a, svi koji žele kupiti karte to mogu učiniti i u kinu Novi Grad i Multiplexu Cinema Cityju.

Cijena ulaznica na dan otvaranja Festivala je 15 KM, a na dan zatvaranja je 12 KM. Cijene za projekcije su 5, 6 i 8 KM. Ulaznice se mogu naručiti online na zvaničnoj web stranici SFF-a.

Prvih deset kupaca su dobili po dvije besplatne ulaznice.

U svom 20., jubilarnom izdanju, SFF će ugostiti najveći broj fimova, čak 247 iz 60 zemalja svijeta, te 19 programskih cjelina.