Kultura
28

Počela manifestacija Ulicom Bišća

Klix.ba
U Muzeju AVNOJ-a večeras je koncertom klasične muzike, duo flauta i gitara u izvedbi Marije Pilipović i Sunčice Trkulja, svečano otvorena 17. kulturna manifestacija Ulicom Bišća.

Posjetitelji su imali priliku uživati u sedam izvedbi klasične muzike, a u ime grada Bihaća manifestaciju je svečano otvorio Izudin Saračevič, savjetnik gradonačelnika Bihaća, kazavši da će u narednih petnaest dana Bihać pokazati zašto je kulturno središte Unsko-sanskog kantona.

"Naša javna ustanova Kulturni centar Bihać i ove godine pripremio je bogat sadržaj u okviru mnaifestacije Ulicom Bišća i iskreno se nadam da će svako pronaći nešto za sebe u narednih petnaest dana manifestacije", dodao je Saračević.

Program će od 13. do 28. novembra ponuditi za svakog ponešto, od koncerata, nastupa KUD-a, promocija knjiga, izložbi, predstava, filma i plesa. Sve informacije o kulturnim sadržajima ovogodišnje manifestacije Ulicom Bišća mogu se pronaći na web stranici Kulturnog centra, a za subotu su organizatori pripremili zanimljiv događaj u središtu grada.