Kultura
14

Otvoreni univerzitet promoviše dijalog, debatu, društveni angažman i interaktivno obrazovanje

Klix.ba
Od 27. do 30. novembra 2014. godine, u SARTR-u će se održati drugi po redu Otvoreni univerzitet Sarajevo, a bit će otvoren izložbom "Bunt" fotografa Velije Hasanbegovića.
I ove godine, Otvoreni univerzitet će okupiti domaće, regionalne i međunarodne autore, stručnjake, mislioce, univerzitetske profesore, književnike, novinare i aktiviste, a radi se o platformi za promociju dijaloga, debate, društvenog angažmana i interaktivnog obrazovanja.

"Namjera nam je otvoriti teme nedovoljno prisutne u našem društvu, uključujući, između ostalog, odnos direktne i reprezentativne demokratije, nove društvene pokrete, pitanja roda, seksualnosti i društvene emancipacije, odnos prema nasljeđu Jugoslavije kao i prema 25 godina tzv. tranzicije, stanje i krizu Evropske unije, mjere štednje i problem duga, kao i alternative kapitalističkom ekonomskom sistemu", poručuju organizatori.

Ulaz na sve događaje Otvorenog univerziteta je besplatan. Svi događaji će biti dostupni i na YouTube kanalu Otvorenog univerziteta na kojem možete naći i video džinglove sa najavama programa, grupna i pojedinačne za svaki dan.