Kultura
72

Noć mahalanja u Skenderiji 15. novembra

Klix.ba
"Das ist Noć mahalanja" je šlag na torti mahalanja, u kojoj će se mahalac Dragan Marinković Maca i mahaluša Nela Đenisijević prvi put naći zajedno na sceni. Uz njih će u Noći mahalanja nastupiti i poznata imena sarajevske muzičke scene te će kroz humor i pjesmu povezati publiku u Skenderiji 15. novembra u 20 sati.

Pored toga bit će to i historijska noć. Poznati mahalci i mahaluše, predvođeni autoricom cijelog projekta, Indirom Kučuk-Sorguč, otkrit će jednu tajnu čuvanu čitavo stoljeće.

"Bit će to historijska noć mahalanja i dernek za finu gradsku raju. Otkrit ćemo neke podatke vezane za Sarajevski atentat, odnosno simpatične detalje koje historija nije detaljno zabilježila. Došli smo do nekih autentičnih fakata koji pokazuju koliko je 15. novembar 1913. godine značajan, ne samo za Sarajevo, već i ostatak svijeta", kazala je Kučuk-Sorguč.

Glavni akteri Dragan Marinković i Nela Đenisijević zbog toga će te večeri imati i posebna imena – Safija i Šon fon Varburg.

Najbolji fragmenti – skečevi iz dviju najpopularnijih teatarskih predstava u BiH, "Ja, mahaluša" i "Ja, mahalac", bit će muzički sjedinjeni s najvećim hitovima bosanskohercegovačke muzičke scene. Tako će smijeh biti garniran dobrom pjesmom, a dobra pjesma bit će uvertira u urnebesnu komediju o bh. mentalitetu.

"Das ist Noć mahalanja" proizašla je iz spomenutih sjajnih predstava koje je do sada gledalo 60 hiljada posjetitelja i koje su apsolutni hit u BiH.

Mahalci glumci i mahalci pjevači obećavaju da će sarajevskoj publici pružiti noć za pamćenje i pokazati da bosanski humor i duh nemaju cijenu.

Ulaznice se mogu rezervirati na www.kupikartu.ba ili kupiti na blagajnama Bosanskog kulturnog centra, agencije Centrotours i Skenderije po cijeni od 10 KM. Karte za VIP pod nazivom Hastal ti, hastal mi prodaju se na istim mjestima po cijeni od 50 KM.