Kultura
43

Na sarajevskoj Otvorenoj sceni Obala odigrana predstava "Diplomac"

Piše: E. M.
Na sarajevskoj Otvorenoj sceni Obala na Akademiji scenskih umjetnosti večeras je odigrana predstava "Diplomac" u režiji Alena Muratovića.

"Diplomac" je priča o mladiću koji se bori s površnim razmišljanjima i ispraznim životima grotesknih roditelja, njihovih prijatelja i poslovnih partnera koji od njega očekuju veliku karijeru.

Priča o mladiću koji ne pripada krugu lažnih i umjetnih karaktera, ujedno je i diplomska predstava mladog i talentovanog glumca Sanjina Arnautovića koji kaže da je ovo najljepši proces do sada u njegovom skromnom profesionalnom životu.

"Posebna mi je čast što sam večeras imao priliku igrati ondje gdje sam i počeo. Odavde su izašli brojni ljudi koji su dobili mnoge prestižne nagrade", kazao je Arnautović.

Glumica Ivana Vojinović smatra da umjetnost nije najcjenjenija u BiH, ali i da publiku treba zaslužiti.

"Zadovoljstvo mi je što sam večeras bila dio tima koji je imao priliku igrati na ponovno aktiviranoj sceni Obala. Ova scena ima intiman odnos s publikom", rekla je Vojinović.

Kultna sarajevska otvorena scena Obala osnovana je 1984. godine s ciljem predstavljanja umjetničkih radova studenata režije, glume i dramaturgije. Publika i danas pamti brojne predstave koje su nastale na ovoj sceni kao što su Ćelava pjevačica, Čudo u Šarganu, Tetovirano pozorište i Sav taj Jazz.

Sredinom februara ove godine Obala je ponovo krenula sa redovnim mjesečnim repertoarima.

Vezani članci