Kultura
0

Mostar Sevdah, Hanka, Tifa, Armin i Koke u "Noći mahalanja" 15. novembra

Klix.ba
"Das ist Noć mahalanja" je šlag na torti mahalanja u kojoj će se mahalac Dragan Marinković Maca i mahaluša Nela Đenisijević naći prvi put zajedno na sceni.
Uz njih će u "Noći mahalanja“ nastupiti i poznata imena sarajevske muzičke scene, koji će kroz humor i pjesmu povezati publiku u Skenderiji 15. novembra u 20 sati.

Tako će kao prijatelji ovih sjajnih pozorišnih predstava uz Macu i Nelu promahalati na svoj način, pjevajući svoje najveće hitove, Mostar Sevdah Reunion, Hanka Paldum, Tifa, Armin Šaković i Semir Cerić Koke.

Njihov je to doprinos "mahalanju“ koje je krenulo od bestsellera Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša“, preko istoimene predstave koja uskoro slavi 100. izvedbu do najveće teatarske senzacije ove godine, predstave "Ja, mahalac".

Osim toga, bit će to i historijska noć. U čast ljubavi promahalat će se i o razlozima koji su doveli do Sarajevskog atentata. Zbog toga će glavni akteri, Dragan Marinković i Nela Đenisijević, te večeri imati i posebna imena – Safija i Šon fon Varburg.

Mahalci glumci i mahalci pjevači obećavaju da će sarajevskoj publici pružiti noć za pamćenje i pokazati da bosanski humor i duh nemaju cijenu.

Ulaznice se mogu rezervirati na www.kupikartu.ba ili kupiti na blagajnama Bosanskog kulturnog centra, agencije Centrotours i Skenderije po cijeni od 10 KM za tribine i 15 KM za parter. Karte za VIP, pod nazivom Hastal ti, hastal mi, prodaju se na istim mjestima po cijeni od 50 KM.

Sponzori "Noći mahalanja" su: BH Telecom, New event, kao zvanična agencija, Guma pro, kao ovlašteni prijevoznik automobilom Renault Fluence te Bosna Sunce osiguranje, kao oficijelna osiguravajuća kuća eventa. Medijski pokrovitelji su Pink BH, OBN, Klix, Radio 8, Dnevni avaz, Ibar te Metromedia.