Kultura
87

Mjuzikl "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" oduševio mališane u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tuzlanska premijera mjuzikla za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta“ održana je večeras u BKC-u, a već sutra autorski projekat Muharema Vojnikovića Muhe moći će vidjeti publika u Srebreniku, na sceni Centra za kulturu i informisanje od 18 sati.

Prvi i jedini mjuzikl namijenjen djeci i odraslima u BiH premijerno je izveden početkom 2014. godine u Sarajevu i već tada je izazvao ogroman interes publike.

U mjuziklu se proteže priča o drugarstvu i hrabrosti, a autor je potencirao ekološku poruku o značaju očuvanja vodenih resursa na planeti Zemlji.

Publiku u tuzlanskom BKC-u su uz vesele songove i duhovite skečeve na put ka Vrhu svijeta poveli likovi DJ Šampinjon, Sarfo, Lord Patlidžanius, Pčelica, Dobra Vila, Medo, Voz i Vodocijep.

Inače, reditelj i autor predstave Muharem Vojniković tumači četiri uloge u mjuziklu (Lord Patlidžanius, Medo, Voz, Vodocijep), DJ Šampinjon je Tina Dervišević, Sarfu Sarfandžanija igra Elmir Krivalić, a u dvostrukoj ulozi Pčelice i Dobre vile je Mirela Lela Laković, kojuje večeras zbog ranije preuzetih koncertnih obaveza zamijenila mlada glumica Amina Hamzić.

Mjuzikl je ranije oduševio mališane i njihove roditelje u Travniku, Zenici, Kaknju, a nakon Tuzle i Srebrenika vesela družina će se predstaviti u Bugojnu, Brčkom Banja Luci, Mostaru, Stocu i ponovo Sarajevu.