Kultura
117

Mima Karadžić o SFF-u: Narodu osim hljeba i igara daš malo čokolade i iluzije

Piše: L. Č.
Mima Karadžić sa novinarkom portala Klix.ba (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mima Karadžić sa novinarkom portala Klix.ba (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Hit komedija "Hiljadarka" režisera Nenada Đurića svoju pretpremijeru će doživjeti večeras, četvrte večeri Sarajevo Film Festivala. Zbog toga su danas u Sarajevo stigli i glumci Nikola Kojo i Milutin Mima Karadžić koji su dio glumačke ekipe "Hiljadarke".

"Film još uvijek nisam gledao, gledat ću ga večeras. Film je nastao iz jednog dobrog raspoloženja, uz dobar scenarij i sjajnu glumačku ekipu i ima sve elemente da bude dobar i prije svega gledan film. Film smo snimali u Banovićima i bili smo vrlo dobrodošli, ti ljudi su bili sjajni, osjećali smo se veoma dobro", rekao je u izjavi za Klix.ba Milutin Mima Karadžić.

Dodao je da jedva čeka da vidi film i reakcije publike. O Sarajevo Film Festivalu je rekao da je fenomenalan, ali da bi bilo lijepo festivalske dane rasporediti i na ostatak godine.

"Meni ovo sve djeluje vrlo spektakularno, vrlo skupo i bogato s jedne strane, a s druge strane kad prođe ovo sve opet se vraćamo u realnost, a realnost je ta da je i u BiH i u regionu kultura na posljednjem nivou. Vratimo se u stvarnost, potpuno desetu priču. Narodu osim hljeba i igara daš malo čokolade i iluzije, pa ih vratiš u realnost", zaključio je Karadžić.

Komedija "Hiljadarka" je, između ostalog, posebna i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović ("Jesen stiže Dunjo moja“, "Spomenik Majklu Džeksonu"), Aida Bukva ("Magacin Kabare Show"), Moamer Kasumović (TV-serija "Lud, zbunjen, normalan"), Milutin Mima Karadžić ("Montevideo"), Željko Pervan ("Večernja škola"), Nikola Kojo ("Mi nismo anđeli", "Parada"), Slaven Knezović ("Ljudožder vegetarijanac", "Broj 55") te plejada sjajnih bh. glumaca koju predvode Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Edhem Husić i Mona Muratović.