Kultura
166

Kraj uživanju u magiji 3D slikanja na sarajevskim pločnicima

Piše: E.S.H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Crtanjem trodimenzionalnih slika uz upotrebu krede na Vilsonovom šetalištu danas je završen treći po redu Beton Fest, najveći festival te vrste u našoj zemlji.

Umjetnici Beton Festa su crtali u okviru Porodičnog dana na Vilsonovom šetalištu, tradicionalne dobro posjećene manifestacije koja se već godinama održava u ovoj gradskoj oazi zelenila.

"Iako je teška finansijska situacija, bilo je odlično. Umjetnici su dali svoj maksimum. Došao je momak iz Kaknja koji je prvi put crtao 3D crtež i to je odlično uradio. Kolege Adin Zorlak, Mersiha Džafić i Adis Nović su također uradili odlične crteže na skate parku i na Vilsonovom šetalištu", izjavio je za Klix.ba Zlatko Šljivnjak, predsjednik Udruženja Beton fest Sarajevo.

Dodao je da je Beton fest tokom proteklih nekoliko dana privukao veliku pažnju turista i građana, posebno najmlađih.

Druga dan festivala, kada su umjetnici okupljeni oko Beton Festa crtali ispred sarajevske Katedrale bio upravo posvećen djeci koja su imala priliku uživati u trodomenzionalnim crtežima svojih omiljenih junaka.

"Ove godine nismo dobili podršku niti jedne institucije, tako da su svi umjetnici koji su crtali na betonu pobjednici", rekao je Šljivnjak, jer ove godine nije bilo takmičarskog dijela festivala.