Kultura
46

"Ko se boji Virginije Woolf" 30. maja u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U Kamernom teatru 55, u ponedjeljak, 30. maja u 20 sati, će biti izvedena predstava Edwarda Albee pod nazivom "Ko se boji Virginije Woolf", u režiji legendarnog Vite Taufera.

Gostujuća predstava nam dolazi iz Slovenije. Predstava će biti izvedena u okviru festivala "Dani Jurisalva Korenića", koji traje od 25. maja do 3. juna 2016. godine.

U utorak, 31. maja u 11:30 sati, u Galeriji Kamernog teatra 55, održat će se okrugli stol povodom izvođenja predstave "Ko se boji Virginije Woolf" koja će biti izvedena 30. maja u 20 sati.

Reditelj Vito Taufer, koji je ostavio dubokog traga u slovenačkom modernom pozorištu, prišao je ovom tekstu sa dubokim razumijevanjem za likove i situacije.

Mojca Partljič i Aleš Valič u kultnim ulogama Marte i Džordža, starijeg bračnog para, nisu štedjeli ni časa a da ne uđu u planirani borilački ring mržnje i ljubavi, koji su sami iskonstruisali i koji žive godinama – samo svoje igre priređuju svaki put za drugu publiku, dok dvoje mladih profesora istog univerziteta – u ovom slučaju to su Hani i Nik – odlično su ih prikazali Tjaša Hrovat i Rok Matek.

Naredni dan, 31. maja, u 11:30 sati, bit će upriličen okrugli stol u Galeriji Kamernog teatra 55.

Okruglom stolu će prisustvovati glumački ansambl, Mojca Partljič, Aleš Valič, Tjaša Hrovat i Rok Matek.