Kultura
0

Kenan Musić danas počinje snimanje filma "Politika i drugi zločini"

Klix.ba
Kenan Musić
Kenan Musić
Nakon što je prvi dugometražni film "Svjetla grada", najmlađeg evropskog režisera Kenana Musića, prikazan na 19. Sarajevo Film Festivalu u sklopu sekcije BH Film, filmska ekipa je nastavila sa pripremama za početak snimanja Kenanovog drugog velikog projekta.

Film radnog naziva “Politika i drugi zločini” je priča o američkom novinaru, koji odlučuje doći u Bosnu i Hercegovinu i napraviti objektivnu reportažu o trenutnoj situaciji u državi, te situacijama i sukobima u koje dolazi otkrivajući mnogo više od onoga što je očekivao.

Kao što je prethodno najavljeno, Kenanovoj ekipi će se ove godine pridružiti neki od poznatih ličnosti filmskog svijeta u Bosni i Hercegovini. Sa Draganom Marinkovićem Macom, Adnanom Novom i Muhamedom Bahonjićem u glavnim ulogama, u filmu će se pojaviti i Mija Šego, Muhamed Dupovac, Armin Fazlić, Sabina Kulenović-Kapetanović, Maja Nurkić, Irfan Ribić, Dino Hajdar, Ida Keškić i mnogi neafirmisani glumci.

Scenarij i režiju će potpisati Kenan Musić, a produkciju Benjamin Čengić, Edin Ličina i Semir Bujak.

Za razliku od prethodnog filma, koji je završen bez ikakvih sredstava, Kenan će film “Politika i drugi zločini” snimiti uz minimalan budžet. Film realizuje Udruženje mladih umjetnika uz tehničku podršku filmskih profesionalaca koji svoju opremu daju bez naknade.

Snimanje filma počinje 15. septembra i planirano trajanje je 15 dana, na lokacijama grada Sarajeva. Po završetku snimanja film odmah odlazi u montažu.