25. septembra
31

"Ja sam životinja" na sceni Međunarodnog centra za djecu i mlade

Klix.ba
Na sceni Međunarodnog centra centra za djecu i mlade Novo Sarajevo, Grbavica 25. septembra u 20 sati bit će izvedena predstava "Ja sam životinja" za koju režiju potpisuje mlada bh. rediteljka Mirela Trepanić.

Ovo će biti prvo izvođenje ove predstave nakon ljetne pauze. Bitno je napomenuti da je predstava "Ja sam životinja" dobila preporuke Ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Fahrudina Oručevića i Federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića da organizovano bude odigrana za srednjoškolce s područja Kantona Sarajevo odnosno Federacije BiH.

Od oktobra predstava "Ja sam životinja" igrat će pored Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo i u Sarajevskom ratnom teatru SARTR dva puta mjesečno.

Predstava je drama sa komičnim elementima i bavi se pitanjima maloljetničke delinkvencije, odrastanjem u društvu punom mržnje, opasnosti i agresivnosti, a razotkrit će poremećene odnose u porodici te nedostatak ljubavi.

U predstavi igraju Adis Omerović, Indira Đeldum, Jasmina Mahmutagić i Mirza Mrgan. Muzički saradnici su: Nenad Tešić i Anton Pešikan, novinar istraživač je Ognjen Krivošić, scenografija i kostimografija: M.M.A.J.I.L, a asistentica režije Lejla Sarvan. Produkcija: SATYA, pokrovitelji predstave su Međunarodni centar za djecu i mlade Novo Sarajevo, Udruženje Muzičari bez granica BiH te tvornica namještaja Jadrina d.o.o.