Kultura
70

"Ja, mahaluša" u Kamernom teatru u subotu, 2. novembra

Klix.ba
Osamdeset i druga izvedba velikog pozorišnog hita "Ja, mahaluša" igrat će se pred publikom Kamernog teatra 55 u subotu, 2. novembra.

Ovo je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog, publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga ko je spreman zabaviti se, a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Scenski život "mahalanja" i otpočeo je s "Mahalušom", koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme, vica i šale.

Nastavak je uslijedio sa "Mahalcem", koji već nekoliko mjeseci puni sale u Sarajevu i svim većim bh. centrima.

Radost ponovnog igranja "Mahaluše" podijelit ćemo sa publikom koja je željno očekuje u Kamernom teatru 55, 2. novembra. Bit će to još jedno izvođenje ovog prvog bh. originalnog kabarea koji je za samo godinu dana gledalo više od 50 hiljada poklonika.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više, jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "a, mahaluša", a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, muzičku režiju Alma Ferović, scenografiju i kostimografiju Marijela Margeta-Hašimbegović, a uz Nelu u predstavi igraju Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.

Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Kamernog teatra 55 svakim danom od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.