Kultura
0

Gala koncert najavljuje novu umjetničku sezonu NPS

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Narodno pozorište Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gala koncert kojim će Narodno pozorište Sarajevo otvoriti novu umjetničku sezonu najavljen je za srijedu, 12. 09. 2012. godine, sa početkom u 20:00 sati.

Osim Gala koncerta najavljene su i nove premijere. Prva će se desiti u oktobru, a riječ je o operi "Alma".

Dirigent Gala koncerta je maestro Ivo Lipanović, gost iz Hrvatske, koji je dirigovao posljednjom opernom premijerom u Narodnom pozorištu Sarajevo - "Evgenij Onjegin". Pored maestra Lipanovića, na ovom Gala koncertu gostovat će solistica Sanja Anastasia koja je već sarađivala sa Narodnim pozorištem Sarajevo, kao i Ljubomir Puškarić.

Solisti Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo koji će učestvovati na Gala koncertu su Denis Isaković, Adema Pljevljak-Krehić, Aida Čorbadžić, Amir Saračević i Leonardo Šarić.

Uz pomoć kartice "Premijera plus" ljubitelji pozorišta će moći prisustvovati svim repriznim predstavama, uz popuste od 50% i 30%. Kartice će moći kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Trenutno se vrši direktna prodaja na različitim lokacijama u gradu Sarajevu.

Rad NPS-a u zimskom periodu mogao biti upitan ako se problem grijanja i kotlovnice ne riješi. Zasad postoji alternativa, ali to nije dovoljno u slučaju velikih hladnoća, istaknuto je iz ovog pozorišta. Direktor NPS-a Dario Vučić apelovao je na sve insticuje koje mogu pomoći u rješavanju ove problematike da se uključe i pomognu "Kući na Obali".

Posljednja novina u Narodnom pozorištu Sarajevo je novi portal, koji bi trebao da bude u funkciji početkom oktobra.